Alternatief Perspectief


Onze missie is simpel: het bieden van persoonlijke en professionele zorg vanuit een nieuw perspectief. We kijken met de cliënt naar de mogelijkheden; wat kan nog wel? En hoe gaan we dit samen aanpakken?

We kijken naar de mens achter de aandoening,wie ben je,wat kan je en wat kunnen we verbeteren of anders doen?

Bij Alternatief Perspectief staat de mens centraal, de cliënt is immers niet alleen maar cliënt of patiënt. Maar vooral ook: kind, broer,moeder of partner. Zo word iedereen door ons benaderd. We laten iedereen in zijn of haar waarde en zetten ons in om samen tot een mooi resultaat te komen.

Bij Alternatief Perspectief werken we graag samen, samen met de cliënt maar ook samen met de familie en de omgeving. We zijn graag de verbindende factor en helpen mensen om hun leven invulling en zin te geven. We maken hierbij graag gebruik van vrijwilligers en het eigen netwerk. In de wijk zijn we geen vreemden en we maken graag gebruik van de sociale kaart in onze begeleiding.

Onze begeleiding is duidelijk en passend, de cliënt weet wat hij van ons kan verwachten en we houden ons aan onze afspraken. We zijn eerlijk en empathisch en weten dat begeleiding mensen werk is. We houden onze kennis up to date, we blijven ons ontwikkelen en zoeken altijd naar manieren om ons zelf en onze werkwijze te verbeteren. Onze methoden zijn dus niet statisch maar dynamisch, we blijven met de behoefte en vraag van de cliënt in beweging. We evalueren en stellen bij waar nodig. Zo blijven we kritisch naar ons zelf en de begeleiding kijken.

 

Bij Alternatief Perspectief sluiten we niemand buiten, we zijn inclusief en streven naar een inclusieve samenleving. Ons team bestaat uit verschillende mensen met verschillende afkomst en met verschillende overtuigingen en levensstijlen, zo is er voor elke cliënt een passende begeleider!

We werken samen aan nieuwe mogelijkheden en bieden u zo een Alternatief Perspectief!