Activiteiten

Wij begrijpen dat het soms moeilijk kan zijn om de stap naar buiten te maken en om iets te ondernemen, zeker als er sprake is van bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel of depressies. We gaan graag samen met u op zoek naar passende activiteiten. Misschien wilt u eerst even vanaf een afstand kijken of misschien zelfs eerst alleen maar langs lopen voor u daadwerkelijk naar binnen gaat. Misschien denkt u, dat activiteiten niks voor u zijn en dat u toch niks kan. Maar iedereen moet er af en toe even uit en iets ondernemen, en iedereen heeft behoefte aan menselijk contact. Wij ondersteunen u graag in het vinden van een passende en zinvolle dagbesteding. Ook als u het nog niet precies weet kunnen we samen kijken naar wat er mogelijk is. 

Alternatief perspectief biedt individuele activiteiten aan. Bij voldoende vraag en aanmelding kunnen de activiteiten ook in groepsverband plaatsvinden.

Bewegen

Bewegen is goed voor lichaam en geest. Als je voldoende beweegt voel je je niet alleen lichamelijk beter maar het kan ook helpen om je gedachten op orde te krijgen. We kunnen samen op zoek gaan naar de beste manier om te bewegen. Dit kan een wandelingetje zijn, maar ook een sport of een workshop volgen.

Koken en eten

U zoekt een gezellig clubje om samen mee te koken en te eten. Of u wilt de vaardigheden om een (gezonde) maaltijd te bereiden aanleren. Ook hierin kan ik u ondersteunen. We halen samen boodschappen doen zo veel mogelijk samen, en houden rekening met uw mogelijkheden. 

Creatief

Soms is het fijn om niet te praten maar om te doen. Gevoelens kunnen niet altijd goed met woorden geuit worden maar ze kunnen vaak wel getoond worden door creatieve uitingen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om eens lekker te schilderen of te boetseren en uw creativiteit vrij te laten. Wie weet schuilt er wel een kunstenaar in u.